blog-post-img-1479

TABASCO® i Kikkoman dla sektora Food Service

Develey, wyłączny dystrybutor marek TABASCO® i Kikkoman, zorganizował spotkanie dla przedstawicieli sektora Food Service. Tego dnia odbyły się warsztaty teoretyczne omawiające historię i specyfikę obu produktów oraz dedykowane pokazy live cooking. Wydarzenie uświetnili światowej klasy szefowie kuchni – Gary Evans (TABASCO®), Kiyoshi Hayamizu (Kikkoman) oraz ambasador obu marek na rynku polskim, Grzegorz Łapanowski.

Nadrzędnym celem było przedstawienie obu produktów w kontekście kuchni europejskiej. Dzień rozpoczął się od osobnych części teoretycznych o niezwykle bogatej historii marek (TABASCO, 1868; Kikkoman, 1603). Od momentu wynalezienia sosów, oba produkty są wytwarzane według oryginalnych receptur z wyłączeniem sztucznych dodatków. Uczestnicy poznali pełną paletę smakową produków, potencjał ich wykorzystania w kulinariach i miażdżącą przewagę nad konkurencją.

Oba produkty są unikalne i bardzo charakterystyczne w swoim smaku, ale jednocześnie niezwykle uniwersalne i wygodne w użyciu. Goście wydarzenia mieli okazję osobiście wypróbować, jak sosy mogą odmienić menu polskich restauracji. Podczas spotkania odbyły się pokazy kulinarne prowadzone przez zagranicznych szefów kuchni oraz elegancka kolacja przygotowana z wykorzystaniem obu sosów. Dzień zakończyła wyjątkowa atrakcja – widowiskowy pokaz barmański i mini-degustacja klasycznych drinków z wykorzystaniem TABASCO®.

Na spotkanie zaproszono osoby z najważniejszych firm dystrybuujących produkty dla branży spożywczej. Wśród nich znaleźli się liderzy sprzedaży tacy jak: Makro Cash&Carry, Kuchnie Świata, Farutex czy Iglotex.

5tka 17 posts

No other information about this user.

1 komentarz

  • Anitaorew (1314 dni ago) Reply

    Ostanio dużo czytam blogów, stron a także bywam na forum dyskusyjnym gazety.pl.
    Ta strona mnie bardzo zaciekawiła, dodałam sobie ją do ulubionych. Pozdrawiam Anita :)

Leave a Reply

* Comments first need to be approved to show in this post.